English News

HOME > 学院生活 > English News一覧 > All Japan High School English Essay Contest 2020

2021.01.15
For the past two years, students in the global studies course have been asked to write an essay to enter the All Japan High School English Essay Contest which is held every year. In addition, students from other grades and classes have been encouraged to enter the contest by writing an essay in their free time.

This year students in the first grade of high school were asked to write an essay on the title The Book that Opened My Mind and students in the second grade were asked to write an essay on the title What I Am Passionate about. The word limit for the essays was between 300 and 600 words.

Every year, thousands of students from all over Japan enter the contest which makes the level of the essays very high. On December 1st 2020, the prize winners of the 2020 contest were announced and one of our students was lucky enough to be awarded a prize.

Writing an essay in a foreign language is a very big challenge and I am proud of all the students who took part in the contest this year. I hope that even more students take part in the contest next year.